CleancoCleanco

FÓLIÁS MEDENCÉK

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

A fóliás medence a medenceépítés egyik legkedveltebb kivitelezési formája. Egyedi méretű és alakú fóliás medencéket lehet készíteni betonszerkezet építésével, például zsalukövek és szigetelőelemek felhasználásával. Készítünk süllyesztett, valamint feszített víztükrű kivitelben.

A medencetestbe kerülhet, lépcső, ülőpad, napozórész, egyedi méretek alapján. A megfelelő építészeti munkák elvégzése után ezekbe a medencékbe a helyszínen készítjük el a vízzárosságot biztosító fóliabélést. Egyedi ízlésének megfelelően medencéje lehet akár egyszínű, vagy élénk, színes, netán elegáns stílusú. Olyan, amilyennek Ön álmodja meg.  Garantáljuk, hogy egy új medence fólia fiatalos lendületet adhat medencéjének, mely nem csak szép, hanem tartós is. A különleges színekkel és mintázatokkal készülő medence burkolatok ugyanis egyre népszerűbbek világszerte.

A MEDENCEFÓLIÁZÁS MENETE

 • Előkészítés

  Kollégáink a kivakolt, simára glettelt és kiszáradt medencetestet kisöprik, portalanítják.

 • Bádogozás

  A medence peremére L alakú fóliabádog kerül. A fóliabádogot 20-30 cm-ként a betonba rögzítjük. Ehhez a bádoghoz hegesztjük hozzá a medencefóliát.

 • Fóliázás

  A medencefalra és az aljzatra 300 g/m2 sűrűségű geotextilt helyezünk el. A falakhoz és a padlóhoz megfelelő méretű fóliát szabunk, majd összehegesztjük a medencefóliát az átlapolások mentén.

  A hegesztés befejeztével az illesztésekhez folyékony fóliát húzunk majd a medencébe kb. 20 cm vizet engedünk, hogy a fólia megnyúljon, és a sarkokba feszüljön. A befúvók, a szkimmer és a lámpa helyén kivágjuk a medencefóliát, majd a műanyag előlapokat a gumitömítések felhelyezésével a befalazott idomokhoz rögzítjük.

 • Kész

  A medence feltölthető vízzel és használható!

VÍZKEZELÉS

Lehetőleg a medence vezetékes vízzel legyen feltöltve, a fúrt kútból származó víznek magas lehet a vas és réz tartalma, ezek a klórral reakcióba lépve kicsapódnak, megszínezik a vizet és lerakódhatnak a fóliára.

Hogy óvjuk a medence fólia élettartamát, oda kell figyelnünk a vegyszerezésre, a megfelelő ph érték legyen 7,0 -7,6 között, a klór érték: 0,3 -0,6 között.

Rohanó világunkban nem mindig jut elég idő hogy rendszeresen ellenőrizzük, ilyenkor javasoljuk sósvizes fertőtlenítőt, és ph adagoló beszerelését.

 

TERMÉKEINK

Fóliás medencék

Kerámia medencék

Fedések

Vízkezelés

Jakuzzi, dézsa

Szauna

KAPCSOLAT

BEMUTATÓTERMÜNK NINCS!

Ajánlatkészítés és kivitelezés egyedi felmérés és személyes konzultáció alapján!

+36 20 489 7355

ackermann.detti@colorpool.hu

Hívjon minket, vagy

KÉRJEN AJÁNLATOT!